Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Най-малко 15 души загинаха, след като претоварен с пътници ферибот потъна край индонезийския остров Сулавеси, предаде ДПА, позовавайки се на съобщение на местните власти.

Още 19 души все още са в неизвестност и спасителните операции продължават.

На борда на плавателния съд са пътували общо 40 души, които празнували годишнина на родния си град, когато фериботът се обърнал около полунощ местно време.

Шестима души са спасени и откарани в местен медицински пункт за преглед и лечение. Телата на 15-те открити до този момент жертви са предадени на семействата им, се казва в изявление на спасителната служба.

Две спасителни и три гумени лодки, както и водолазно оборудване и подводна камера са били изпратени за издирване на останалите пътници.

Разследва се причината за инцидента. Според спасителите времето е било ясно, а вълнението - умерено.

Фериботът е бил част от празненствата по случай годишнината на Бутон Тенга, селище в югоизточната част на остров Сулавеси.

Инцидентите с фериботи са често срещани в Индонезия, архипелаг от повече от 17 000 острова, където много хора разчитат на лодки за транспорт. Лошите мерки за сигурност и претоварването на плавателните съдове често допринасят за такива катастрофи.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback