Снима: БГНЕС/EPA
fallback

Вече е много късно да намерим консенсус за промените в конституцията. Това обяви ръководителят на македонската опозиция Хирстиан Мицкоски, съобщи Нова Македония.

Продължават разговорите за одобряване на промените, даващи статут на българите в Северна Македония. Нужно е широко мнозинство, което да включва и подкрепата на опозицията.

Oще по темата

"Нов разговор може да включва само датата за нови избори. В момента държавният глава Пендаровски е отстъпил заради втория мандат и подкрепата на управляващите", обяви Мицкоски.

Настоява, че държавният глава греши с поведението си. Мицкоски смята, че позицията му е разбрана от голямото мнозинство от македонците.

Правителството опитва да продължи с преговорите. Започват и дебатите.

Европейски представители настояват за реализиране на реформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 10 месеца

Или още по на юг, в Сандански и Петрич и селата около тях ходи да кажеш, че не са българи. Ще ти оправят мирогледа много набързо

13

До 12

преди 10 месеца

Според конституцията на Република България, в България няма малцинства и всички са Български граждани с равни права, бе северджан! Щом си мислиш, че в БГ има хора с македонско самосъзнание (изключвам стотината пенсионера от ОМО) отиди в Благоевград и им кажи на хората, че не са Българи и да видим какво ще ти се случи

12

Анонимен

преди 10 месеца

България няма основание да изисква зачитане на което и да е нейно право в друга държава, защото самата тя не зачита основните човешки права на македонците.

fallback