Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Италия от днес влиза в действие новата версия на социалната карта за над 1,3 милиона италиански семейства. Та ще служи за закупуване на храна и стоки от първа необходимост до края на годината.

Социалната карта се нарича „Посветена на вас“. Заредена е с 382,5 евро, предаде кореспондентът на БНР.

Мярката беше включена в Закона за бюджета за 2023 г. на правителството на Джорджа Мелони чрез отпускането на специален фонд от 503 милиона евро.

Разпоредбата предвижда еднократна помощ само за семейства с годишен доход до 15 000 евро. Общините ще изпращат съобщения до имащите право на картата, посочени след проверка на Националния институт за социално осигуряване.

Поради сложната схема от изисквания разпределението на тези карти ще е различно, защото зависи и от големината на общините – за Неапол например са предвидени 31 000, за Рим 30 000, Палермо 20 000 и т.н.

Списъкът на храни и стоки от първа необходимост е строго определен. Той включва прясна риба и всички видове месо, яйца, мляко и неговите производни, макарони, кафе, захар, зехтин, бебешки храни и др. Според специалисти социалната карта не е средство за борба с бедността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

За да потръгнат

преди 10 месеца

нещата при нас, трябва: Изведнъж и без предупреждение да спрат всички помощи на така наречените трайно безработни; да въведат правилата на онези унгарски градчета, където преди няколко години общинската власт беше спечелена от партията на Орбан - безработните лица от един определен етнос още в зори пешком тръгват към полето, работят там докато си изпълнят нормата и пак пешком се връщат. По тези места престъпността изведнъж беше намаляла с повече от 80%, защото онези са се прибирали каталясали.

14

Анонимен

преди 10 месеца

На месеж или на седмица дават 382,5 евро :)))

13

Анонимен

преди 10 месеца

До МИСЛЕЩА - ТАКА Е МИСЛЕЩА- ОТ ДНЕС ВСИЧКИ МИГРАНТИ НЕ ВЪВ ФАЛИРАЛА И БЕДНА ЕВРОПА, А В БОГАТА И ПРОСПЕРИРАЩА РУСИЯ- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В БЕДНА ЕВРОПА 1000/2000 ЕВРО, В БОГАТА РУСИЯ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЦЕЛИ 180 ЕВРО- ТАКА ЧЕ МИГРАНТИТЕ СЪС САМОЛЕТИ И В РУСИЯ- ТАМ ПРЕЛИВАТ ОТ ХУМАННОСТ.

fallback