Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Финландия е готова да възстанови диалога с Русия след политически промени в страната. Това заявява финландският народен представител Яако Илониеми, съобщи MTV3.

Дълго двете страни успяваха да запазят сътрудничество. Това се промени през последната година.

Народният представител признава, диалогът е много обтегнат. Това обаче се дължи основно на действията на Русия.

Финландия е опитвала да не се стигне до там. Има варианти за връщане на диалога на предишните нива.

Това обаче изисква политически промени в Русия. Признава се, че ще има последствия за финландската икономика.

В момента се търсят решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 месеца

Така им закриха кранчето, че ще започнат да се молят за прошка, не за промени. Забраната за влизане в Русия, закриване на канала, оттегляне на договори и мн.др. Няма купуване на бензин в РФ.,няма туристи, студенти, превози- ще продължат ли още не зная, но отговор за НАТО ще има. Както и за наглостта, с която зачеркнаха тъговските си договори. Е, сами си знаят.Но защо Б- я трябва да мисли заради тях. Ние сами имаме големи проблеми за решаване.

29

Опа

преди 9 месеца

В момента се търсят решения. Искате НАТО, слушате САЩ, които са далече от вас и ще ви продават скъпи ресурси.Заслужавате си го.

28

Кире

преди 9 месеца

За съжаление Русия има всичко с изключение на политическа върхушка. Прогреса и мачкането на хората няма как да вървят заедно. Но номенклатурата и КГБ не иска да пусне кокала, както и в БГ. И затова най-ножещите хора са избягали на Запад, а Русия от края на войната през 45 постоянно изостава технологично. И сега нямат нищо освен ресурси. А това е недостатъчно, тъй като населението иска друго- да не ги управляват уредени червени мижеетурки.

fallback