Снимка: БГНЕС
fallback

Продължава трескавото издирване на изчезналата в неделя подводница "Титан". Канадски спасителен екип е засякъл "звуци от почукване" в района, в който се предполага, че се намира изчезналият плавателен съд, предаде БНТ.

Съобщава се, че в продължение на часове на всеки 30 минути са регистрирани подобни звукови сигнали. Към момента обаче няма данни подводницата да е намерена.

Oще по темата

По-малко от 30 часа остават преди кислородът в подводния апарат да бъде изчерпан. Час и 45 минути след отплаването си към океанското дъно, където е трябвало да достигне до останките от потъналия кораб Титаник, подводницата губи връзка.

В издирвателната операция по вода и въздух участват екипи на американската брегова охрана, канадския флот и други.
Площта, която се обследва, е около 20 хиляди квадратни километра. На борда на подводницата има петима души - основателят на компанията - собственик на апарата, френски и британски изследователи, пакистански бизнесмен и 19-годишния му син.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 10 месеца

ПОДВОДНИЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗДИГНЕ НА ДЪЛБОЧИНА ЗА РАДИОВРЪЗКА ЗА ДА МОЖЕ БУЯ ДА ИЗЛЕЗЕ НА РОВЪРХНОСТТА. ИЛИ ПРОВЕРИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ Е ТОЧНО "СКИН ЕФЕКТ" В УИКИПЕДИЯ.

59

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 60 "До 54 Абе мозък тогава подводниците имат връзка като се потопят..."__ ЯВЛЕНИЕТО Е ДОСТА СЛОЖНО ЗА ОБЯСНЕНИЕ НА НЕСПЕЦИАЛИСТ - ИЗИСКВА СЕ ВИСША МАТЕМАТИКА. РАДИОВЪЛНИТЕ ИМАТ ОГРАНИЧЕНО ПРОНИКВАНЕ ВЪВ ВОДА И ЗАТОВА ИЗПОЛЗВАТ ВЪНШНА НАДВОДНА АНТЕНА ЗА ВРЪЗКА - Т.НАР. РАДИОБУЙ. ЗА ЕЛЕМЕНТАРНА ПРЕДСТАВА ГЛЕДАЙ ФИЛМА "АЛЕНИЯТ ПРИЛИВ" С ДЖИЙН ХЕКМАН В КОЙТО ИМА ТАКАВА СИТУАЦИЯ С АМЕР.АТОМНА ПОДВОДНИЦА. ПОДВОДНИЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗДИГНЕ НА ДЪЛБОЧИНА ЗА РАДИОВРЪЗКА ЗА ДА МОЖЕ БУЯ ДА ИЗЛЕЗ

58

Титан

преди 10 месеца

Време е Титаник и мъртвите да се оставят на мира,а не да служат за скъпоплатена атракция.Дано да открият Титан и хората в него навреме.И да е за урок на любителите на силни усещания.

fallback