Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Македонският премиер изненадващо обяви, че опозицията в страната няма против конституционните промени, съобщи Нова Македония.

Промените предвиждат признаването на статута на българските граждани.

Oще по темата
За да бъдат приети е нужно голямо мнозинство в парламента.

До този момента опозицията настоява, че няма да ги подкрепи.

"Добре е, че опозицията няма против промените, защото Северна Македония има голям шанс за европейска интеграция. Това гласуване ще определи европейския път за Северна Македония", обяви Димитър Ковачевски.

Очаква се коментар от опозицията. Нейни представители водиха преговори с правителството.

Изглежда, че нямат намерение да променят своето мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Наблюдател

преди 10 месеца

"Промените предвиждат признаването на статута на българските граждани."Алоу, журналята, статута на българските граждани е признат навсякъде по света и Северна Македония също не го оспорва. Става дума за статута на севеномакрдонските граждани с българско самосъзнание.

10

Анонимен

преди 10 месеца

Те не се претидняват за албанците, които са подкрепяни от могъщата турция , а вдигат панаири 10г за Българите. Дето сме най безобидни. Ние дори въшни интереси неюожем да прокараме. Да му мисли македонския народ след време ,какво ще прави с албанците. Те вече са ви половината парламент :)) Ще се молите да сте Българи.

9

Анонимен

преди 10 месеца

E то не е само за българите... Вие да не си мислите че сме нещо специални?!? Те щели да вкарват, гърци, албанци.. даже египтяни в тази смешна Конституция! Правете си сметка дали печелим нещо от това..

fallback