Снимка Bulgaria ON AIR

"Ситуацията е доста тежка. Снощи беше поредната атака на Русия", заяви кореспондентът на Bulgaria ON AIR доц. Даниел Бенатов в ефира на "България сутрин".

"Бяха изстреляни поне 10 ракети "Искандер" вчера сутринта, през нощта руснаците стреляха от Каспийско море с ракети, унищожени са поне 30 от тях. Снощи няма загинали, но на 1 юни загина дете в Киев. Украинските войници са големи професионалисти и работят добре, но Украйна няма толкова ресурс да запаси своята територия от руската инвазия, коментира доц. Бенатов.

По думите му, трябва силна подкрепа и помощ за Украйна от западните държави. „Украйна получава подкрепа и помощ, но имаме доста голяма територия и помощта не може да бъде разделена равномерно. Най-съвременните комплекси отиват в столицата. В провинцията ситуацията е по-тежка", каза той.

Изстрелите имат голямо психологическо значение за местните, сподели още доц. Бенатов.

"Уморен съм. Последната седмица спя през нощта не повече от един-два часа. Всяка сутрин отивам на работа - моята е интелектуална, но повечето хора работят физически труд. Ситуацията през деня е спокойна, но хората са уморени", разказа доц. Бенатов.

Кореспондентът уточни, че преговорите в момента са замразени, защото се очаква голяма контраофанзива на украинската армия. "От това ще зависи какви ще бъдат преговорите", каза доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase