Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Гражданите на Великобритания виждат голямо повишение на стойността на основните продукти, съобщи БНР.

Визират се няколко основни продукта. Стойността на някои от тях се е повишила близо двойно.

Това са хялб, сирене и деликатеси.

Oще по темата
Обезмасленото мляко и сиренето чедър са водещи по поскъпване.

Това показва проучване на голяма потребителска група. Разглеждат се продуктите в големите магазини.

Там настояват, че големите магазини могат да предприемат действия, с които да овладеят поскъпването. Призовават за реална достъност до основните храни.

Правителството в страната обсъжда решения по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

GLondon

преди 1 година

Няма такова нещо цените в супермаркети те цените са си същите ако нещо за и европейските супермаркети или източно европейските и азиатски магазини вдигат цените на. Вече скъпите продукти които продават ще изчезнат от Британският паза по добре.

25

Бат Ваньо

преди 1 година

Че има поскъпване има, ама да ми говорите баш за млякото дето 3.25литра туба е 1.89£ а в България литъра 3.50 лева на Кауфланд.......9.1 % увеличение на заплатата имам от Април. Това е около 180£ на месец. Вчера получех смс за първата от 3 транзакции помощ от пакета на правителството за спрявяне с разходите за живот. От 25-ти април до средата на май е първия транш от 301£ последван от 300 през есента и още 299£ в началото на 24 година. Разходи има , ама и пари се вадят да се посрещат.

24

Вал

преди 1 година

Прясното мляко е 0.75 паунда литъра,сиренето от 4.50 до 9 паунда килото,кашкавала започва от 5-6 паунда килото.Един паунд е 2.20 лева.Пълно е с пасища и животни.Вас просто ви лъжат.Целта е да ви заблуждават,че на всякъде е така и това е нормално.

fallback