Снимка: БГНЕС
fallback

Католиците и арменците у нас и по света са в очакване на Великден, който тази година те ще отбележат на 9 април. Среднощна литургия по повод Възкресение Христово се очаква да отслужи папа Франциск.

Снощи за католическия Разпети петък той отслужи литургията "Страстите и смъртта на нашия Господ Исус Христос" в базиликата "Свети Петър", предаде БНР като цитира ДПА.

Франциск официално оглави церемонията, но проповедта по време на службата бе произнесена от кардинал Раниеро Канталамеса, който е официален проповедник на Ватикана.

В базиликата "Свети Петър" се бяха събрали много католици, които да отбележат разпъването на Христос на кръста.

Понтификът, облечен в червена одежда, пристигна на инвалидна количка заради сериозните си проблеми с коляното. Освен това той не коленичи за молитва пред олтара в началото на литургията, отбелязва ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Хан Тервел

преди 1 година

Както винаги не е в час...то пък кога и за какво е бил проклетия му еретик!

6

Анонимен

преди 1 година

АНТИПАПА

5

Анонимен

преди 1 година

До Фин - Сегашният папа позволява на "Пачамама" (не, не си измислям) статуйи и ритуали да си седят из Ватикана и градините й, под предтекст, че били "инклузивни" и отворени към всички. Старият папа, като си подаде оставката, басиликата Свети Петър я ударо гръм ... Два път. Има го на камера.Ама нееее ... Календарът е виновен :)

fallback