Снимка БГНЕС
fallback

Изкушавам се да кажа, че трябва да благодарим на (руския президент Владимир) Путин, защото успя да ускори нещо, което твърдеше, че се опитва да предотврати. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън по повод руското нахлуване в Украйна и днешното присъединяване на Финландия към НАТО, предаде БТА.

По неговите думи Путин е накарал много страни да разберат, че трябва да направят повече, за да осигурят собствената си отбрана и да могат да се предпазят от руско нападение. Наблюдаваме най-голямото сближаване между САЩ и Европа, което съм виждал в последните 30 години, добави той. Блинкън заяви, че днешният ден е наистина исторически.

Едва ли има по-добър начин да отбележим годишнината от подписването на Вашингтонския договор от приемането на нова страна в пакта, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той отбеляза, Украйна е основна тема на започналата днес двудневна среща на външните министри от алианса в Брюксел. Русия и Китай все повече се сближават, а това означава да бъдем все по-единни в НАТО и с нашите партньори по света, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Anonymous

преди 1 година

До Анонимен Какво ти е нивото, бе, *** Сулевски?

69

Памет

преди 1 година

НАТО е терористична военна организация на САЩ, която създава проблеми навсякъде по света с цел световно господство.Сега РФ е на прицел,а утре ще е Китай и след това всяка Държава,която не изпълнява волята на Англосаксонците.Най добре е да се приберат на Континента си ида оставят Европа на мира и да си оправят проблемите си в Америка докато не е станало късно.

68

Анонимен

преди 1 година

Тоя път Путин обърка тактика и стратегия - благодарение на него границата му с НАТО е удвоена от вчера , даму е честито. Да си пожелаем този месец Финландия , другият и Швеция

fallback