Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Северна Македония и България трябва да разчитат на диалог на институционално ниво и запазване на достойнството на институциите и гражданите. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски пред МИА.

Добави, че е добре двете страни да работят в насока, обединяваща техните граждани. Това ще доведе до ниво на партньорство, достойно за тях като съседи.

Премиерът на македонската държава смята, че трябва да се търсят общи теми. Обясни, че вече е само въпрос на време Западните Балканите да станат част от ЕС.

Припомни, че Северна Македония е част от водещи групи, което показва регионално сътрудничество за свободно движение на стоки и услуги.

Oще по темата
Обясни, че страната е била пример, за това как с добросъседски диалог могат да се решат големи теми.

Ковачевски обясни, че в България и Северна Македония има хора и групи, получаващи подкрепа от трети държави, които не искат да видят региона в ЕС. Обясни, че неговата страна напредва в европейската интеграция.

Очаква сериозен напредък в близки срокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Македония се ползва като Бушон от политиците в България които са били на хранилката на Путин.Първи списък на Магнитски,започнаха,втори списък на Магнитски подсилиха мероприятията.Какво ще стане при третия ,в който ще има доста по-сериозни личности?Сами се досещате кои ще бъдат там.Напрежението с Македония започна след една среща на Бойко с Орбан.

21

Анонимен

преди 1 година

Наорежението с Македония започна след една среща на Бойко Борисов с Виктор Орбан.Веднага след тази среща политиката на България (ГЕРБ) се промени в обратна посока.Както от приятелски подход и настояване на България (ГЕРБ) ,Македония да влезне в ЕС,се случи обратното ВЕТО. Орбан е човек на Путин..Много е просто всичко. Ковачески няма силата да го каже,затова казва трети сили...

20

Анонимен

преди 1 година

25 Към Русия отиваме с продажниците от уж, демократите ПП,ДБ, за които парите не миришат, Джеймкорп, Нексо, руски капитал и пране на руски пари. САЩ не се интересуват какво правят шарлатаните от ПП, стига да ги слушат. Държавата е в застой, заради ИТН,ПП,ДБ,БСП. Изводите са очевидни.

fallback