Снимка: БГНЕС
fallback

По време на посещение в Турция държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон силно подкрепя бързото присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО предвид стъпките, които вече са предприели, съобщи "Ройтерс".

Турският му колега Мевлют Чавушоглу обаче подчерта необходимостта от по-конкретни стъпки.

Oще по темата
Съединените щати имат силна подкрепа за присъединяването на Северните страни възможно най-бързо. Разширяването на НАТО с Швеция и Финландия не е двустранен въпрос, посочи Блинкен по време на съвместна пресконференция с Мевлют Чавушоглу в Анкара.

Чавушоглу и Блинкен изтъкнаха, че всички страни в алианса трябва да убедят по-специално Швеция да предприеме повече действия, за да отговори на опасенията на Анкара и да спечели нейната подкрепа за кандидатурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Идеалист

преди 1 година

Започна изнудването на Турция от САЩ поради земетресението и отпусканите помощи за него! Американците са долни хора, защото са безверници и аморални атеисти! Но имат един дремещ вулкан.....

10

Блинки

преди 1 година

И Грузия и Азербайджан може да приемете ускорено в НАТО. Много е зле тоя. Добре че след изборите ще го разкарат.

9

Анонимен

преди 1 година

"Блинкен: САЩ подкрепя ускорено приемане на Финландия и Швеция в НАТО"----------------Тоя клоун явно си мисли, че думите му имат стойност на заповед.

fallback