Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

За изключително постижение в Швейцария, съобщи РТЛ.

Експерти изградиха стена от соларни панели по най-дългия язовир в страната. Това помага на страната да повиши производството на зелена енергия.

Язовирът се намира на езерото Мутце. То е в близост до кантона Гларус.

Oще по темата

Намира се на две хиляди и четиристотин метра надморска височина. Алпийските соларни централи са способни да произвеждат до три пъти повече електроенергия при студен климат.

Разположение са около петстотин слънчеви панела.  Работата е завършена през миналата година.

Панелите са изложени на повече слънчева светлина на високите места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Демократична енергия

преди 10 месеца

Извинявам се, но лекинко изиставате от ръба на вълната. Вече не е Еко, Зелена или друга а енергия, а се нарича Демократична Енергия! Получих писъмце преди седмици, дано да мога да приложа връзка към картинка от писмото тук https://prnt.sc/o4RLlqews9yzА от перките ще се правят желирани бонбонки, швейцарците ще отворят еко-био заводче за тях https://eepower/news/scientists-create-gummy-bears-from-wind-turbines/# може и мърмоти да завиват шокиладчета с желенце.Модерни времена!

25

Анонимен

преди 1 година

Аз предлагам да "застреляме" швейцарците като облицоваме със соларни панели охладителните кули на ТЕЦ-овете и др. подобни съоръжения в местата за производство на незелена енергия. Ама не знам дали ще ни стигнат 500 панела.

24

Анонимен

преди 1 година

Аз помислих че са построили ПЪРВИЯ в Европа завод за рециклиране на батерии, перки от ветрогенератори, или стари слънчеви панели. Щото много сме зелени ама после компютрите на швейцарските банки се въргалят екологично рециклирани по плажовете в Африка

fallback