Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Финландия и Швейцария прилагат свой модел за прилагане на глоби, съобщи БНТ.

Там таксите не са фиксирани.

Oще по темата
Определят се спрямо материалното състояние на шофьорите.

Финландският модел определя дневни глоби за провинилите се шофьори. Те се определят спрямо дневната надници на шофьора, разделена на две.

В зависимост от нарушението, се плащат определен брой дневни глоби. Красноречив е примерът с директор на една от водещите компании в страната.

Той е трябвало да плати сто и петнадесет хиляди евро за превишение на скоростта от двадесет и пет километра. В страната има спорове дали този модел е справедлив.

Продължават анализите за това дали има полза от подобно решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 година

По-добре е да се гледа цената на колата. всички застрахователи имат едни списъци и всяка кола си има застрахователна стойност. много по-лесно е.

33

Убиват с камери

преди 1 година

Доказани експерти от МВР /вещи лица в съда първи подадоха сигнали за увреждания от ТОЛ Камери и Еко стикери.. сигналите за за тежки трудно лечими увреждания след ударно видео пресканиране от ТОЛ камери/ Подобна нагло престъпна видео терористична техника е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНА ОТ КОНСТИТУЦИЯТА вкл чл 32.. Експертите на МВР след подаване на сигнали са зверски глобени след обемни манипулации пред ТОЛ КАМЕРИ.. МАЙ ги били снимали като нарушители..

32

ГЛОБИ ЗА КАТ

преди 1 година

КАТ се ползва за прокарване на нагло престъпни НЕЗАКОННИ ПРОЕКТО НАРЕДБИ Силно увреждащи съзнанието на водачите. ЗАКона забранява движението с включени фарове денем. Полицайте зверски глобяват спазващите закона. Милиони автомобили увреждат тежко климата с включени фарове заради престъпниците от КАТ. ДО 100 пъти по високи глоби на виновните лица вкл от КАТ и МВР. Закона забранява лепенето на предни стъкла на ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА ЛЕПЕНКИ.. вкл ЕКО СТИКЕРИ - холограмни оръжия.Убиват

fallback