Снимка: БГНЕС
fallback

Иранските съдебни власти потвърдиха смъртната присъда на мъж, обвинен в насилие по време на протестите срещу смъртта на Махса Амини.

"Смъртната присъда на Мохамед Борогани беше потвърдена на 6 декември от Върховния съд", се казва в новинарския уебсайт Mizan Online на съдебната власт.

Oще по темата

Съдебната власт твърди, че е издала общо 11 смъртни присъди във връзка с протестите. Две от тях са били изпълнени, предава БГНЕС.

Ирански официални лица наричат протестите "бунтове" и твърдят, че стотици хора, включително членове на силите за сигурност, са били убити.

Хиляди други са били арестувани.

През октомври Борогани беше обвинен в мохаребе, "враждебност срещу Бога" - престъпление, което се наказва със смърт според ислямския шериат.

Той е обвинен, че е "ранил с нож служител на службата за сигурност с намерението да го убие и да посее терор сред гражданите", както и че е "подпалил офиса на губернатора в Пакдашт", град на 43 км югоизточно от столицата Техеран.

През последните седмици Върховният съд разпореди повторно разглеждане на делата на трима протестиращи, включително кюрдски рапър, които са осъдени на смърт за предполагаемото си участие в демонстрациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Иранците да си пуснат в ютуба как посрещнаха аятоласите и как изгониха прозападния шах. Заради женска мода и няколко обесници ли са недоволни?

5

Анонимен

преди 1 година

Иранците си искаха ислямската република, свалиха светската държава. Ще спазват законите на Шариата сега. Не искаха западните ценности и западния разврат. Посрещнаха Аятолах Хомейни. Те са доволни.

4

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Тия не са от Моята Бяла Раса и въобще не ме интересува дали се убиват или бият помежду си.В този свят трябва да живеят само Личностите,които поради Просвещението си,Творчеството си и Страданието си са Генът на Природата.Вярвам само в БЪЛГАРИЯ И ИЗРАЕЛ !

fallback