fallback

Договорен е спад на напрежението между Косово и Сърбия. След получени гаранции от Съединените щати и ЕС държавният глава на Сърбия Александър Вучич нареди на етническите сърби в Северно Косово да премахнат барикадите по границата, съобщи Bulgaria ON AIR.

До този развой на събитията се стигна след постигнатата снощи договорка между Вучич и представителите на сърбите в Косово.
Oще по темата


"От утре преди обяд започва премахването на барикадите, не може да стане за два часа. Дали за 24 или за 48 часа - барикадите ще бъдат премахнати, но недоверието не е премахнато. Тези, които си мислят, че могат да си играят с живота на сърбите и тяхното оцеляване, трябва да знаят, че както не сме го позволявали досега, няма да го допускаме и в бъдеще", заяви държавният глава на Сърбия.

"Сърбия е получила гаранции от САЩ и ЕС, че няма списък с арести за сърбите, участвали в протестите и поставянето на барикади", каза ръководителят на Службата за Косово и Метохия Петър Петкович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

нашите путиноиди

преди 1 година

да си оберат пяната и да си пият хапчетата

14

Анонимен

преди 1 година

Не САЩ и ЕС, а Русия. Днес Вучич каза, че няма да спре да благодари на Русия. Пак ни дадохте лъжлива новина, точно обратното на истината.

13

помнещ

преди 1 година

Верно? А къде беше " ЕС" през 1999 г?Тогава когато НАТО нападна Сърбия? Нали Уж беше само "отбранителен блок"? Когато я бомби почти 2 месеца с Уранови бомби и ракети? И в Горна Баня попадна една тогава! Драгалевският ....,даде Коридор над България тогава! Сърбите Свалиха Един от "невидимите Стелтове" на САЩ! Та защо Не " ПРЕГОВАРЯХА" тогава Янките със Сърбите? Сега " Що преговарят"? Лицемерие от Америка и днес! Лицемерие И от " ЕС" Уж " Нашият"?Лицемерие Пълно на Световно ниво!

fallback