Снимка: архив, БГНЕС

Седем са  жертвите на свлачището в селището Казамичиола Терме на остров Иския в Италия.

Още по темата
Префектът на Неапол Клаудио Паломба потвърди, че сред тях е 58-годишна българка, предаде кореспондентът на БНР.

Останалите загинали са италианци, сред които семейство и бебето им - само на 20 дни. Жертви са станали и две деца на 11 и на 6 години, техните родители се издирват заедно с третото дете в семейството.

Ранените са петима. Други петима са безследно изчезнали. Издирването им ще продължи и през нощта. 230 души са евакуирани.

Късно снощи, в специално предаване на РАИ 1 имаше информация за седемте жертви, включително и сънародничката ни, позната на  местните жители като Нина. Бяха показани нейни снимки. За нея говори сестрата на съпруга й. Нина се върнала от Берлин, където съпругът й работел, за да оправи личните си документи, защото получила италианско гражданство.

Прокуратурата на Неапол започна разследване по случая със свлачището в Казамичиола терме. Хипотезата за престъплението е за непредумишлено убийство и материални щети за момента срещу неизвестни лица. Разследването ще се опита да идентифицира с помощта на консултанти отговорните за хидрогеоложката катастрофа на остров Иския, която се случи на зазоряване в събота, 26 ноември след проливни дъждове.

Управителя на област Кампания Винченцо Де Лука каза, че не бива да се допуска строителство и да се живее в неустойчиви хидрогеоложки райони.

 

Коментари Напиши коментар