Снимка: Bloomberg L.P.

Мъж в Южен Китай спечели джакпот от лотарията от 219 милиона юана (29,9 милиона долара). Човекът обаче решил да пази в тайна от съпругата и детето си победата. Причината била, че не искал те да стават мързеливи, предава Bloomberg.

Мъжът, известенн като г-н Ли, отишъл сам до офиса на лотарията в Нанинг, в южния регион Гуанси, за да вземе наградата си, съобщава Nanning Evening News. Той носел яркожълт костюм, който покривал главата му, за да не могат фоторепортери да снимат лицето му, докато приема наградата.

"Не казах на жена си и детето си от страх, че ще бъдат твърде самодоволни и няма да работят усилено в бъдеще", обяснил мъжът пред изданието.

Господин Ли дарил 5 милиона юана за благотворителност и казал, че не е решил какво ще прави с останалата част от спечелената сума, която е около 171,6 милиона юана след приспаднатите данъци.

Мъжът е купил печелившия билет в магазин в Литанг, град с около 120 000 жители точно на изток от регионалната столица Нанинг, съобщи Nanning Evening News. Ден след като разбрал, че е спечелил, отишъл с колата до по-големия град, за да представи билета в централата на лотарията.

Победителят разказал, че спал в хотел и не излизал от него от страх да не загуби билета от лотарията.

Централното правителство на Китай провежда лотарии за набиране на пари за социални помощи и спорт. Играчите в Гуанси избират шест числа на червени топки и едно на синя топка. Ли каза, че печелившите му числа са тези, които е играл от години: 2, 15, 19, 26, 27, 29 и 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase