Снимка: БГНЕС
fallback

Стаи за мъчения, с инструменти за електрически изтезания. Това съобщи в канала си в Телеграм президентът Зеленски по повод продължаващите ексхумации в Изюм. На това място в Харковска област по-рано през деня бе открит масово гроб.

"Извършват се огледи на труповете - каза Зеленски. - Има нови доказателства за изтезания на погребаните там. В освободените райони на Харковска област в различни градове вече са открити повече от десет стаи за мъчения. Докато окупаторите бягаха, те изоставиха инструментите си за тези злоупотреби. Дори на жп гарата Козачай Лопан намерихме стая за мъчения, с инструменти за електрически мъчения. Това е просто гара! Изтезанията са широко разпространена практика в окупираните територии. Това правеха нацистите. Това правят рашистите. И ще отговарят по един и същи начин – и на бойното поле, и в съдебните зали. Ние ще установим самоличността на всички онези, които са измъчвали, които са малтретирали, които са пренесли това зверство от Русия тук на украинска земя."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 година

Дълбоко съм убеден че всички тия измислици Зелински ги приказва под въздействието на американците като част от една абсолютно безпринципна прогандна война. Не разбирам защо руснаците не повдигат въпроса за налушаване на демократичните ценности от САЩ и Европейския съюз. Типичен пример е последната декларация на Европейския съюз спрямо Унгария.

63

Анонимен

преди 1 година

На тия изобщо не им вярвам. Въобще не са в състояние да представят никакви доказателства. Освен това дълбоко се съмнявам че украинците не вършат зверства спрямо руснаците.

62

Анонимен

преди 1 година

До ЯДРЕНИЯТ РЕКЕТ Май си за психиатрията, а?

fallback