Снимка: БГНЕС
fallback

"Към днешна дата - не. Не виждам никакво желание от руска страна да бъдем конструктивни", отговори Зеленски на въпрос в интервю за CNN, излъчено днес. "Принципът ми е, че не говоря с тези, които поставят ултиматуми", добави Зеленски.

Президентът на Украйна даде утвърдителен отговор и на въпроса дали ще се "бори докрай".

"Знам, че някои страни ни тласкат в посока на Минския процес. Искам светът да признае, че едно нещо е дипломатическо решение, а друго е Минск-2, -3, -5, -10. Това са две различни неща, защото Минск е празна хартийка", каза Зеленски, визирайки споразуменията от Минск за разрешаване на конфликта в Донбас.

Той добави, че договор между двете страни може да бъде сключен, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Русия не се отказва от преговорите с Украйна, но че по-нататъшното им отлагане от страна на Киев ще усложни възможността за постигане на споразумение с Москва.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отговорна за мащабното прекъсване на електроснабдяването в Източна Украйна, като обвини Москва, че умишлено е засегнала гражданската инфраструктура.

"Има пълно прекъсване на електрозахранването в Харковска и Донецка област, частично - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област", заяви Зеленски в изявление в социалните мрежи, обвинявайки Русия в тероризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

205

Анонимен

преди 1 година

Зельо е готов да чете само каквото му напишат, щот е добър рецитатор. Днес го бият, утре той напредва, ту иска преговори, ту пък не ще, ту пък ще преговаря, ама той ще поставя условията. Ами, Зельо зелен.......

204

?!?!?!

преди 1 година

Как ще иска да првговаря ... Като получи втори транш комисионна от САЩ за мшрд долари военна техника, която тръгна лъм Украйна - лицемерие и забогатяване на гърба на народа си ....

203

Анонимен

преди 1 година

Ако тези новини са истина, значи е възможно руснаците да бъдат изтласкани до пред военните им позиции. Крим обаче е червената лампа за ядрена атака и няма да стане отново украински. Проблемът е, че докато ние нормалните искаме край на войната, сащ искат разпадане на руската федерация, а това отново означава ядрен апокалипсис за Европа. А санкциите няма да паднат дори и при мир..ужасни десетилетия идват..

fallback