Снимка: БГНЕС
fallback

Германия съобщи, че ще запази две ядрени централи в режим на готовност и след края на годината, като по този начин промени политиката си, тъй като намаляването на доставките на руски газ заплашва Европа с енергийна криза.

След нов стрес тест на мрежата две от трите оставащи електроцентрали "ще останат на разположение до средата на април 2023 г. в случай на необходимост", заяви министърът на икономиката Роберт Хабек в реч, като отчасти отложи излизането от ядрената енергетика, планирано при бившия канцлер Ангела Меркел, съобщи АФП.

Бившият канцлер Ангела Меркел инициира законодателство за спиране на използването на ядрена енергия след аварията в АЕЦ "Фукушима" през 2011 г., като мнозинството от гласоподавателите го подкрепиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 година

28-ми, Германците не мислят като тебе. Не за друго, ами те го изпитват на гърба си, а не като тебе, чели не дочели какво са им сервирали в новините и някога чули по "разваления телфон" какво било в Германия. Когато хванеш да си поговориш с местни или да поживееш там или да четеш какво пише там по новините, ще разбереш много нещта, които не ги пише тук

22

Анонимен

преди 1 година

Без ядрена енергетика не може............това е ясно!!

21

Анонимен

преди 1 година

Факт 1. Германия можеше да удължи живота на тези 3 атомни електроцентрали още 2-3 години. Факт 2. Германия въпреки това решава да ги затвари. Изводът е само един. Германия не я е страх от спирането на руската газ. Това е другари. Вийте от болка. Давайте акъл на Германия. Вярвайте си, че немците са глупаците, а българите и руснаците са умните и красивите. Германия е лидер на ЕС сигурно защото са глупави. А България е където е сигурно защото сме умни.

fallback