Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Двадесет и седем китайски военни самолети навлязоха в зоната за противовъздушна отбрана на Тайван, съобщи Тайпе.

Съобщението бе направено докато председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси осъществи спорното си посещение на самоуправляващия се остров, който Пекин смята за своя територия.

"27 самолети на НОАК навлязоха в обкръжаващата зона на (Република Китай) на 3 август 2022 г.", заяви Министерството на отбраната на Тайван в Туитър.

По-рано Китай уведоми за планирани военни учения в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

асдаа

преди 1 година

Айде стига лъжи. Тайван си е китайски. Който не вярва да намери "Шанхайското комюнике". През февруари 1972 година по време на посещението на американския президент Никсън в Китай двете страни подписват Шанхайското съвместно комюнике, в което се изтъква, че САЩ осъзнават, че всички китайци от двете страни на Тайванския проток са част от един Китай в света, Тайван е част от китайската територия. Тоя път краварите се опитват да захапят по-голям залък от устата им ама ще им избият зъбите.

23

Анонимен

преди 1 година

САЩ пък си правят планираното учение в Индонезия точно сега. Та Китай май помпа мускули заради войските на Америка в близост до границите си.

22

Анонимен

преди 1 година

Жалко, че вероятно почти всички коментатори не сте ходили нито в Тайван, нито в Китай, за да видите къде са едните и къде другите, като общество, като градска среда, като финансов, технологичен капацитет, като военна сила. Там тези полети са ежедневие и показват мускули, а в Тайван има постоянно американски самолетоносачи и даже излъчват музикално радио от някои с радиоводещи- военнослужещи. А бизнесът върви! Тайван е между най-големите инвеститори в Китай. Кой кого провокира не е ми е ясно.

fallback