Снимка: БГНЕС

Великобритания счупи рекорда си за най-висока температура, регистрирана някога в страната.

В нощта срещу вторник температурите не паднаха под 25 градуса, а вчера по обяд беше регистриран температурният рекорд от 40,3 градуса.

Още по темата
Заради горещата вълна в цялата страна имаше сигнали за пожари. В лондонската Спешна помощ само за час са получили над 400 обаждания.

13 души, повечето от които деца са се удавили, търсейки прохлада във водоизточници.

Заради високото потребление на електроенергия около 15 000 домакинства и обществени сгради са останали без ток. Заради екстремалната жега много влакове бяха отменени, а други се движеха с огромно закъснение. Властите заявиха, че е наложително да бъдат преразгледани изискванията за жп мрежата в страната.

Националната метеорологична служба на Обединеното кралство заяви, че такива високи температури вече са факт в страната, която не е подготвена за подобни екстремни условия, предаде Асошиейтед прес.

Известна като страна с умерени температури, Великобритания е последната, която бе засегната от необичайно горещото и сухо време, предизвикало горски пожари от Португалия до Балканите и довело до стотици смъртни случаи, свързани с горещините.

 

Коментари Напиши коментар

6

Iordan Ivanov geolog

преди 2 месеца

Нови мощни анти климатични оръжия увреждат тежко границите Атлантически океан континенти.. Снимки на НАСА дават информация даже къде се намират тези оръжия..ИМа увреждания на биосферата от 5G Black death and cancer digitalization ..

5

Анонимен

преди 2 месеца

При нас цяло лято е така, а те разправят колко било хубаво. Да, хубаво е, но когато гледаш от острова, а не се пържиш всеки ден като нас тук. Нека и те да видят колко ни е хубаво.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Заради екстремалната жега много влакове бяха отменени, а други се движеха с огромно закъснение. Релсите се разшириха, огънаха и наглосаксонските влакове бавно се движат по тях, наподобявайки скиор-слаломист, криволичещ между колкчетата.