Снимка: БГНЕС

Великобритания счупи рекорда си за най-висока температура, регистрирана някога в страната.

В нощта срещу вторник температурите не паднаха под 25 градуса, а вчера по обяд беше регистриран температурният рекорд от 40,3 градуса.

Още по темата
Заради горещата вълна в цялата страна имаше сигнали за пожари. В лондонската Спешна помощ само за час са получили над 400 обаждания.

13 души, повечето от които деца са се удавили, търсейки прохлада във водоизточници.

Заради високото потребление на електроенергия около 15 000 домакинства и обществени сгради са останали без ток. Заради екстремалната жега много влакове бяха отменени, а други се движеха с огромно закъснение. Властите заявиха, че е наложително да бъдат преразгледани изискванията за жп мрежата в страната.

Националната метеорологична служба на Обединеното кралство заяви, че такива високи температури вече са факт в страната, която не е подготвена за подобни екстремни условия, предаде Асошиейтед прес.

Известна като страна с умерени температури, Великобритания е последната, която бе засегната от необичайно горещото и сухо време, предизвикало горски пожари от Португалия до Балканите и довело до стотици смъртни случаи, свързани с горещините.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase