Снимка: БГНЕС
fallback

Северна Корея може да е похарчила около 642 милиона долара за своята ядрена програма миналата година, показва доклад, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Няма потвърдени данни за ядрените разходи на КНДР или за размера на нейния ядрен арсенал. От 2006 г. тя е извършила най-малко шест ядрени опита и изглежда, че се готви да възобнови изпитанията за първи път от 2017 г.

Международната кампания за премахване на ядрените оръжия (МКПЯО) в Женева заяви, че направените от нея изчисления се основават на предположението, че Северна Корея продължава да харчи около една трета от своя брутен национален доход (БНД) за армията си, а близо 6 процента от този военен бюджет отиват за ядрени оръжия.

Според тази оценка КНДР е страната, която харчи най-малко от деветте ядрено въоръжени държави, обхванати в доклада на МКПЯО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

До Нито инчове нито $ - Ама ти боравиш с инчова система , защото си отворен или защото си комплексар ?!

14

Анонимен

преди 1 година

До Хахаха - 642 милиона долара за една година , съвсем не изглежда да са някои които нямат какво да ядат ?! Защо ние не заделим толкова за армия - Нали "УЖ" сме в клуба на богатите ?!Май като не знаеш нищо за една държава и почваш да си фантазираш , че няма какво да яде , ама те изстрелват междуконтинентални ракети , а ти не можеш да изстреляш ракети и против градушка , но по стар Български обичай - голям го вадиш ?!

13

Хахаха

преди 1 година

Брей, супер. Народът ти гладува, живеят като в 1822 година, но ти заделяш 1/3 от БВП за армията. Хвала на такива политици.

fallback