Снимка: БГНЕС
fallback

Майки на украински военнопленници задържани в Русия, започнаха да молят синовете им да не бъдат връщани в Украйна, каза пред репортери в неделя руският омбудсман по правата на човека Татяна Москалкова.

„Когато организирах прием на украински граждани, военнопленници в Севастопол, повечето от тях ме помолиха да информирам за съдбата им (техните семейства). Аз и моите служители изцяло изпълнихме това. Днес при мен постъпиха нови обръщения от украински майки. Те молят да не бъдат връщани (в Украйна) на синовете им, защото смятат, че те или ще бъдат отново изпратени на фронта, или ще бъдат подложени на репресии“, каза Москалкова, цитирана от ТАСС. Подобни призиви са постъпили и от двама военнопленници, каза Москалкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 1 година

До а руските майкиЧестно казано не си много умен. Независимо коя е майката. Той е пратен по заповед и затова има международни конвенции, които хохолите с гордост нарушават. Хвалят се с видеоклипове за "героиствата" си и "световната демократична общност"се прави, че не вижда. Както го прави впрочем от 8 години.

84

Анонимен

преди 1 година

Хаха! Нали "Световната демократична"общност начело с "Дойче Веле" и "Свободна Европа" бяха загрижени за отношението към украинските пленници? Оказа се, че майките им са по-спокойни когато са в руски плен. За какво говори това? Та Буча, та Азовстал, та военни престъпения, та Международния трибунал в Хага и т.н. Дезинформация на тон, не на килограм.

83

ГОЧО

преди 1 година

Никой не иска да служи на фашистконацисткото правителство на УКраина! Ако не са наказателнитеОТРЯДИ в украинската армия, които стрелят по собствените си войници, за да не се предават, тая война да е свършила отдавна!

fallback