Снимка: БГНЕС
fallback

Командирът на самолета на италианската компания ITA Airways беше уволнен след инцидент, възникнал в нощта на 30 април срещу 1 май. 256-местният самолет, летящ от Ню Йорк до Рим, загуби контакт за 10 минути, докато самолетът беше във френското въздушно пространство, съобщи Corriere della Sera в неделя. При липсата на реакция от командира след няколко опита за връзка с диспечерите бе обявена тревога. В резултат първият пилот се отзова и скоро направи успешно кацане на летището на местоназначението. Той твърди, че е имало проблем с комуникацията, но техническата проверка не откри аномалии в системата.

ITA Airways започна вътрешно разследване и обяви за "дисциплинарни действия" и "несъответствие на професионалното поведение на командира с трудовите стандарти на компанията". Основната версия за случилото се е, че пилотът е заспал. Както уточнява изданието, вторият пилот в този момент напусна пилотската кабина за предписаната 40-минутна почивка. Изключена е версията, че командирът на самолета дори в режим на автопилот може да напусне пилотската кабина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Хахаха

преди 2 години

До Веселинъ ... хаха че те руснаците не могат да се справят с едни украински фермери с лопати и дронове, какво ли остава ако някоя истинска армия тръгва срещу руските пияници. МАсква ще е пепъл за една сутрин. Където и да е стъпил пияния бл*яд, са го върнали в чували обратно от фронта. Питай финландците, унгарците, афганистанците.. и още куп народи...

8

Анонимен

преди 2 години

До Веселинъ ... Исторически факт е, че най-много пътнически самолети са били разбити именно в изостаналата, азиатска к*чина Русия от ПИЯНИ по време на полет руски пилоти. Случаи и примери колкото щеш.

7

dogan

преди 2 години

едно време имаше по двама пилоти в самолета - капитан и първи офицер. Ама явно от икономии сега в Италия летят по един...

fallback