Саули Нийнистьо. Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Президентът на Финландия ще се обади на руския си колега Владимир Путин, за да го информира за намерението на страната да се присъедини към НАТО. Това обяви самият Саули Нийнистьо в интервю за шведската информационна агенция TT.

Основна тема на разговора ще е променената световна ситуация, като Нийнистьо ще каже на Путин, че "тя е известно и на двама ни".

Към момента няма конкретна дата за провеждането на телефонния разговор. Последният път, когато двамата президенти са говорили по телефона, е било през март.

Oще по темата
На 12 май финландският президент Саули Нийнистьо и премиерът Санна Марин официално обявиха намерението на страната да стане член на НАТО.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг смята, че членството на Финландия ще укрепи както Алианса, така и самата страна.

Швеция пък може да кандидатства за НАТО още в понеделник, 16 май, ден след решението на управляващите социалдемократи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

ГОЧО

преди 1 година

Ще звънне разбира се що и той да не звънне то Макарона и 1швабата11 му скъсаха телефона да го молят, що и тоя да не се помоли! Нали са комшии, ще се разберат! То сега стана модно всички да звънят на Путин да го питат какво точно да направят, че им се изчерпаха всичките възможности!

74

Sk

преди 1 година

Щом и Швейцария обмисля варианта НАТО, какво остава за съседите на Русия? Никой не им вярва на руснаците.

73

Bp

преди 1 година

Има смисъл да му се обади след като влязат в НАТО.

fallback