Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Словенските пенсионери, чиято пенсия през декември миналата година е била по-малка от 1000 евро, ще получат еднократен енергиен ваучер на стойност 150 евро, за да се справят с растящите сметки за енергия, съобщи Макфакс.

Помощта се нарича "солидарна компенсация" и е включена в закона за спешни мерки за смекчаване на последиците от високите цени на  енергията от февруари тази година.

Помощта ще бъде изплащана от Обществения пенсионен фонд. Право на помощ нямат хората, които са получили право на пенсия на 1 януари 2022 година и по-късно. Пенсионерите в Словения са само една от групите, които ще получат еднократен енергиен ваучер.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

1000 евро пенсии

преди 2 години

Еха.... Ние взимаме наполовина....заплати..... В коя Европа сме ние всъщност ??!!????

20

Анонимен

преди 2 години

До 9 Анонимен Каква е популацията на русофили в Словения? Питам за да направя корелация с размера на пенсиите в Словения и България. . . . . . . . . . . Леко неграмотен си! Казва се корОлация по харвардски!

19

Анонимен

преди 2 години

Словенските пенсионери ще получат или получили вече, а на българските ще им вземат парите за ваучери, които трябва тепърва да се печатят. А тези новите политици ще кажа учтиво, моля какво или нека аз да кажа!

fallback