Снимка: БГНЕС
fallback

Войници и въоръжена полиция блокираха десетки депутати от опозицията в Коломбо в неделя, които демонстрираха въпреки полицейския час, въведен поради протестно движение, обхванало Шри Ланка на фона на сериозна икономическа криза, отбеляза фотограф от АФП.

Депутатите се събраха пред резиденцията на опозиционния лидер Саджит Премадаса и започнаха да се придвижват към един от площадите в столицата на Шри Ланка, но бързо бяха възпрепятствани от голяма група войници и полицаи с автомати, предава БГНЕС.

Социалните медии също бяха блокирани в Шри Ланка. Twitter, Facebook, Whatsapp, YouTube и Instagram бяха сред социалните мрежи, които станаха недостъпни в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Кико

преди 2 години

Работих една година в Коломбо. Расовата ненавист е огромна между индийци и тамили . Индия и правителството помагат много на индийците, тамилите са слабо образовани и по бедни! Разликата се задълбочава от година на година ,все повече.

8

Pen

преди 2 години

Журналистите някак си отбягват да споменат каква е главната причина за тази икономическа криза, която е породила протестите.

7

Анонимен

преди 2 години

"Дължът огромни пари на Китай" - Ако Европа и САЩ се опитат да върнат и 10% от външния си дълг към Китай ще заживеем като в роман на Виктор Юго. Всичко барабар с вилиците е тяхно. Живеем във фалшив лукс базиран на непрестанни обещания и принтиране на банкноти. Американския сън е базиран на гърба на робски африкански труд, кражба на ресурси от латиносите, индусите и арабите и геноцид над коренното население на северна Америка. 30 години стискат палци Азия да не ни събуди.

fallback