Снимка: GettyImages
fallback

Руските сили извършват „бързо изтегляне“ от райони около столицата Киев и град Чернигов в северна Украйна, каза в събота съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. „С бързото оттегляне на руснаците от районите на Киев и Чернигов... е напълно ясно, че Русия дава приоритет на друга тактика: връщане на изток и юг“, написа той в социалните мрежи.

В среднощно видео президентът Владимир Зеленски предупреди, че Русия подготвя "мощни удари" в източната и южната част на страната, включително Мариупол. След руско-украинските преговори в Истанбул по-рано тази седмица Москва заяви, че ще намали военните действия по киевското и черниговското направления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

Путин използва Заградителни батальони като Сталин, но Путин слага Заградителните батальони не зад войските, а пред войските и разстрелват всеки, който тръгне напред.

59

Анонимен

преди 2 години

Новата заповед на Путин: "Нито крачка напред!". Руските войници бягат при атаките при врага.

58

Анонимен

преди 2 години

Немците били убитаци... Интересно как така тези убитаци създадоха космическите ракети на САЩ и СССР? Пленени немски специалисти работеха за СССР, а за това кой в САЩ немец създаде ракетите всички знаят... На Хитлер малко не му достигна време за да открие атомната бомба.И тогава щеше да има изпържен комунистически мозък,а не сегашните *** дето са някакви сектанти на сектата (БКП)...Германия това което е построила в България тогава работеше десетилетия (например въжената линия Мадан-Кърджали).

fallback