Снимка: GettyImages
fallback

Италия обмисля да използва имоти, иззети от мафията, за настаняване на пристигащи бежанци от Украйна. Това съобщи вътрешният министър на страната Лучана Ламоргезе.

Агенцията, която администрира иззети активи на мафията, започна да проучва имоти, "които могат да бъдат използвани в краткосрочен план, дори временно, за настаняване на бежанци от Украйна", съобщи Ламоргезе.

Агенцията ще разгледа и имоти, чиято собственост е прехвърлена на местни общини, но все още не се използва.

Около 17 286 украинци, предимно жени и деца, са влезли в Италия, след като Русия нахлу в Украйна.

Към момента повечето украински бежанци са настанени при роднини и приятели, но в цялата страна се появиха частни и обществени инициативи за посрещане на идващите от Украйна.

„Ще пристигнат стотици хиляди бежанци и ние трябва да се справим с това предизвикателство. Правителството трябва да въведе конкретни мерки за това“, съобщи ръководителят на Демократическата партия Енрико Лета. „Трябва също да сме готови да посрещнем руските бежанци, които бягат от Русия, страна, която все повече и повече се превръща в голям затвор“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Бежанци от Русия щели да посрещат тия. Това не са руснаци,а украинци-евреи,арменци и грузинци с руски паспорт. А това ,че украинците ги настаняват в сгради на мафията е логично. Мафията дори ще има плати и джакузитата . Мафиот на мафиота крак не подлага. Сводниците,доколкото разбрах,строят публични домове като луди. Млада мръвка е запристигала у италианско. Ще се издрайфам!

17

Анонимен

преди 2 години

Аз се чудя що Гешев се натиска да предлага бази на прокуратурата ... Че то и у нас може - де що големи имоти - все на мафията са. В България никой не прави по честен начин пари за имения. Иначе скоро - и в Барселона може да пратим. Там си имаме нашенски имения на нашенски ... такива.

16

Анонимен

преди 2 години

Ако решат нашите да ги настаняват в имоти на БГ-мафията,полвината имоти ще останат необитаеми.Ще трябват попълнения от Молдова и Донбас.

fallback