Снимка: БГНЕС

По-рано чухме руския президент Владимир Путин да заявява, че неговата "специална военна операция" в Украйна - известна още като инвазия - "върви по план", информира Би Би Си.

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс е на съвсем различно мнение. Според него Русия значително изостава от „графика си”.

"Въпреки ужасяващите ежедневни разрушения и бомбардировки на цивилни райони и на редица от тези големи градове, украинците излизат през деня, противопоставят се, в някои случаи ги отблъскват и продължават да се бият", каза той пред кореспондента на Би Би Си по въпросите на отбраната Джонатан Бийл.

Още по темата

"Русия има значителен брой не само загинали, но и дезертьори и хора, които се предават, а значителен брой танкове и военно оборудване са унищожени", добави той.

Уолъс посочи, че руските сили не са успели да превземат столицата Киев и имат лошо логистично планиране по отношение на превозните средства и храната за войската.

За президента Путин г-н Уолъс каза: "Той е човек, обвит в санкции, които сам е създал. Той е човек, който е нарушил всички международни закони. Той е човек, който е все по-изолиран".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase