Снимка: БГНЕС

Руската федерална агенция за въздушен транспорт (Росавиация), изпрати уведомление до британските авиационни власти относно необходимостта от спазване на разпоредбите на споразумението за въздухоплавателни услуги, като предупреди, че Русия може да приложи огледални мерки след санкциите срещу "Аерофлот".

В четвъртък британският министър-председател Борис Джонсън, говорейки в парламента, заяви, че заради ситуацията в Украйна Лондон забранява дейността на "Аерофлот" в Обединеното кралство, както и налага санкции на редица руски военно-промишлени компании.

"На авиационните власти на Обединеното кралство е изпратено известие за спазване на разпоредбите на споразумението за въздухоплавателни услуги. Руската страна си запазва правото да прилага огледални мерки в съответствие с разпоредбите на междуправителственото споразумение, за да спази принципа на равнопоставеност и да предостави равни права на посочените авиокомпании", се казва в изявлението.

От Росавиация отбелязват, че само на 25 февруари британски авиокомпании трябва да извършат 70 транзитни полета в руското въздушно пространство, както и два полета по маршрута Лондон-Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase