Снимка: БГНЕС
fallback

Току-що решихме да осигурим изтребители Ф-35 за подаване на спешни предупреждения от България в отговор на руската заплаха. Това съобщи нидерландският премиер Марк Рюте на събитие, посветено на бъдещето на НАТО, цитиран от БТА.

Трябва да поддържаме силата на алианса, в НАТО стоим като един. Днес е ясно, че имаме нужда от стабилен и обединен съюз, и отговорността за това е наша, добави той.

Трябва да започнем от това страните ни да бъдат силни и да споделят отговорността, да имат съответните въоръжени сили. Нидерландия приема сериозно това задължение, заяви Рюте.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който участва в срещата с включване онлайн от Брюксел, поздрави нидерландското правителство за подкрепата за силите на алианса за бързо реагиране. Той отбеляза, че Нидерландия вече участва в съвместните батальони на алианса в Литва.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Тенекии?

преди 2 години

Данни от "Википедия"/на руски/:МиГ 29-произведени около 1600 бр.катастрофирали 53 бр.Ф 35-произведени около 760 бр.катастрофирали 9 бр.Не разбрах кои са тенекиите?

154

Киндзадза

преди 2 години

Мариупол е блокиран от нацбатальоните на Окраина. Превръщат го концлагер, не позволяват на жените и децата да напуснат града. Крият се зад гърба им, терористите от Азов....Същият подход, като ИД под ръководството на западните инструктори. Населението се опитва да вземе контрол над блокпостовете. Нацистите стрелят в мирната тълпа. Народът на Окраина мрази фашистката диктатура и сега ясно ще проличи това. Мир

153

Русия=Психиатрия

преди 2 години

Украинците направиха голяма грешка през 1994 когато си предадоха ядрените оръжия в замяна на гаранции от Русия за териториалната им цялост.

fallback