Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинските военни обявиха, че двама украински войници са били убити, а 12 са били ранени при обстрел срещу тях от страна на проруските сепаратисти в Източна Украйна за последното денонощие, съобщават Ройтерс и украинската информационна медия УНИАН.

Oще по темата
Украинските сили съобщават в страницата си във Facebook, че са отчели 84 случая на обстрел от страна на противниковия лагер. Според украинските военни са били обстрелвани около 40 селища и позиции покрай линията на съприкосновение, като при това е била използвана тежка артилерия.  

Украйна обвинява Русия, че провокира насилие и казва, че Москва е използвала това насилие като претекст за официалното признаване на два района в Източна Украйна за независими и за придвижване на военни в региона, ускорявайки по този начин кризата, посочва Ройтерс. Според УНИАН в 64 от отчетените случаи на обстрел противниците на украинските сили са използвали въоръжение, което е забранено съгласно Минските договорености за Източна Украйна.

Трима цивилни пък са загинали в Източна Украйна при експлозия на мина на път, съобщават Интерфакс и Ройтерс, като се позовават на говорителя на милицията на самопровъзгласилата се за независима Донецка народна република Едуард Басурин.

Трагедията се разиграла на пътя Донецк-Горловка. Басурин каза, че трите цивилни жертви са се движили по пътя, когато се е взривила мината и обвини украински диверсанти за тази атака,  посочва Интерфакс. Засега няма коментар от Киев. Украйна неколкократно е отричала в миналото подобни обвинения и е обвинявала подкрепяните от Русия сепаратисти, че нарочно разпространяват фалшиви новини, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Определено не съм от гилдията на русофилите,но ножа опря до кокала.Озаптяването на американската лакомия и третирането на всички останали ,като пешки трябва да спре.Не харесвам Путин ,но Зеленски е *** в човешки образ.Мински споразумения ,които не спазва,но изисква преговори?Цялата ситуация е все едно ние да воюваме с макета.Един народ две държави ...и кукловоди с продажни политически пудели.

20

Анонимен

преди 2 години

Чудя се, дали русофобите са наистина много *** или някой им плаща за да пишат, такива глyпости тук...?

19

Анонимен

преди 2 години

Славянско братство и единство!

fallback