Снимка: БГНЕС

Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че от утре ще преустанови полетите до украинската столица Киев заради нарастващите опасения от руска инвазия.

Авиокомпанията заяви, че ще спре и полетите до Одеса, ключово пристанище на Черно море.

"Безопасността на нашите пътници и членове на екипажа е наш основен приоритет по всяко време", заявиха от Луфтханза.

Днес министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън предупреди, че Русия планира "най-голямата война в Европа от 1945 г. насам".

Миналата седмица холандската авиокомпания KLM заяви, че спира полетите до Киев. Lufthansa заяви, че ще извършва полети и днес, преди спирането да влезе в сила в понеделник. Очаква се забраната да остане в сила до края на февруари.

В събота Министерството на външните работи на Германия призова своите граждани да напуснат Украйна "сега". То заяви: "Ако има руско нападение срещу Украйна, възможностите за подпомагане на германските граждани са много ограничени".

От Lufthansa заявиха, че продължават "да следят ситуацията отблизо и са в тесен контакт с националните и международните власти".

В съобщението им се казва още: "Засегнатите клиенти ще бъдат информирани и билетите им ще бъдат презаверени с алтернативни самолетни връзки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase