Снимка: БГНЕС
fallback

Израел ще започне да разрешава на всички туристи, независимо дали са били ваксинирани срещу коронавирус, от 1 март, гласи днешно изявление на премиера, цитирано от Ройтерс.

За влизане в Израел все още ще се изискват два PCR теста, единият преди полета и един при кацане в Израел, се казва в изявлението на Нафтали Бенет.

Понастоящем само ваксинираните срещу COVID-19 чужденци биват допускани да влязат в Израел.

"Наблюдаваме постоянен спад  при заболеваемостта", аргументира решението си Бенет и допълни, че е време Израел да премахне ограничение, което "наложи първи в света".

Израел първи затвори границите си за чужденци през март 2020 г.

Броят на посетителите бавно се увеличава, откакто страната вдигна някои ограничения, но те остават доста под  нивата отпреди  пандемията. През миналия месец в Израел са влезли около 46 000 туристи, преди година бяха едва 7 800, но остават далеч по-малко от 333 000 души, посетили страната през януари 2020 г.

Бенет добави, че властите следят внимателно ситуацията и "в случай на нов вариант ще реагираме бързо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

ако човек е с фалшив сертификат примерно ще успее ли да влезе или ще го засекът скенерите за нано графена че не е???

28

Анонимен

преди 2 години

2019 2020 2021 тече 2022 нито тестван нито ваксан с графенов джус!

27

До 8ми

преди 2 години

Прав си. А сега те (американците) ръчкат Украйна да предизвика война с Русия ! Далеч от Юесей да могат да продават оръжие и после да помогнат демократично с кредити на съсипаните страни, също като при първата и втората световни войни в Европа и Азия, където всичко е в разруха а икономиката на САЩ непокътната от войната расте и работи на пълни обороти и продава на всички.

fallback