Снимка: БГНЕС
fallback

Мнозинството турци не подкрепят политиката на президента Реджеп Тайип Ердоган. Това показват данните от социологическо проучване, организирано от базирания в Анкара център за изследване на общественото мнение МетроПОЛ.

40,7% от анкетираните са заявили, че одобряват действия на държавния глава, докато 57% са на обратното мнение. 4,9% не са отговорили на този въпрос.

Мнозинството от запитаните смятат, че във външната си политика Анкара трябва да даде предпочитание на Русия и Китай, а не на САЩ и Европейския съюз. 39,4% смятат, че отношенията с РФ и КНР трябва да се развиват приоритетно, 37,5% предпочитат САЩ и ЕС. 23,1% са отказали да отговорят на този въпрос.

Най-много привърженици на отношенията с Москва и Пекин има сред привържениците на управляващата Партия на справедливостта и развитието, както и сред привържениците на нейния коалиционен партньор Партията на националистическото действие.

Допитването е проведено от 8 до 12 януари в 28 турски провинции. В него са участвали 1508 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ГОЧО

преди 2 години

В медиите се пишат само 1партенки1!! Много интересно се получава, когато говориш лично с хората в турция и после прочетеш такива безмислици в някоя медия! Медиите съществуват единствено за да си плати някой и те да пуснат някоя 1партенка1 , а 1малоумниците1 веднага придобиват мнение!

26

И какво от това?

преди 2 години

И в БГ малко над 20% от всички избиратели гласуваха за Радев,но му слушахме артилерийските салюти,сякаш е Байдън.Скъпотия,инфлация,намалени доходи, а от Киро и сие-хилене,кино и популизъм.Светът отива накриво.И какво от това?

25

Анонимен

преди 2 години

Що бе, Ердо Изтрещяка е върхът! Нека чaлнатият маHафин води още дълги години страната Пуйка към тъмни дълбини!!! Това ще е само на добро за нас, всичките съседи на Пуйка. И полека-полека - ха Кюрдистан на изток, ха Арарат обратно на Армения, ха егейските градове и Константинопол обратно на Гърция, ха Тракия пак на нас. А селджуките да си се върнат в дупките, от които изпълзяха преди 1000 години.

fallback