Снимка: БГНЕС

КНДР е изстреляла неидентифициран снаряд към Японско море, съобщи информационната агенция Ryonhap, като се позова на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

"Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи за изстрелването", предаде агенцията.

Пентагонът заяви, че САЩ искат да обсъдят спорни въпроси със Северна Корея.

Това е четвъртото изстрелване на ракета от Пхенян за тази година. Предишните се проведоха на 5, 11 и 14 януари. В първите два случая Северна Корея заяви, че успешно е тествала хиперзвукови ракети. На 14 януари от железопътен ракетен комплекс са изстреляни две балистични ракети с малък обсег на действие.

Предполага се, че изстреляна от КНДР днес балистична ракета е паднала в Японско море извън изключителната икономическа зона на Япония, съобщи агенция Kyodo, като се позова на правителствени източници.

Бреговата охрана на страната е предупредила риболовните кораби в района да бъдат внимателни и да не се приближават до останките, ако бъдат открити.

На пресконференция Хирокадзу Мацуно, генерален секретар на кабинета заяви, че в момента Япония продължава да анализира информацията за изстрелването. По думите му не са регистрирани нанесени щети по японски риболовни кораби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase