fallback

Поне 21 души загинаха в огромно задръстване заради необичаен снеговалеж.

Десетки хиляди посетители, тълпящи се в пакистански хълм Мюри до едноименния град, искали да видят явлението.

Полицията съобщи, че най-малко шестима души са замръзнали до смърт в колите си. Предполага се, че част то починалите са се задушили в работещите им коли след вдишване на изпарения, предаде БГНЕС.

Видео показва коли, буквално залепени една след друга с преспи върху покривите им.

Вътрешният министър Шейх Рашид каза, че военните са се мобилизирали, за да разчистят пътищата и да спасят хиляди, които все още са в капан близо до Мъри, който се намира на около 70 километра (45 мили) североизточно от столицата Исламабад. Пакистанският министър Имран Хан каза, че е шокиран и разстроен от трагедията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

xaxsasбв

преди 2 години

Същите тези ветрове носещи фосили минават и над Европа. Когато стигнат Алпите те започват да падат под формата на свеговалеж. С други думи караме ски по фосилите на милиарди умрели организми. Снега разбира се се топи и се превръща във вода създаваща живот. Живота създава смъртта също толкова колкото смъртта създава живота. Мир на праха на тези пакистанци. Техните тела ще създадат живот за някой друг. Всичко е всичко.

15

xaxsasбв

преди 2 години

Гледах филм за връзката между живота и смъртта. В древността в Чад е имало море с размерите на Германия, което е пресъхва. Прахта от фосилите се вдига от ветрове и минава над Атлантика. Част от прахта се среща с урагани и тайфуни. При срещата с фосилите те губят силата си, а фосилите се превръщат в кал падаща в окена и става храна за планктони, отделящи кислород. Прахта от фосили, която преминава Атлантика пада над Амазонка и става фосфор който подхранва растенията и ги пази от валежите.

14

xaxsasбв

преди 2 години

До 7 - И Аспарух не идва в България, а се връща, за да освободи поробените от ромеите племена. На Ромеика траки означава варвари, те не са племе, а е сборно име което ромеите дават на всички неподчиняващи се племена включително и българите. За Българи се говори още в 3-4 век в ромеиските имперски записи. <3 Зедно с Власи и Скити сме властвали по всички земи от днешно гръцко та чак до Северния ледовит океан.

fallback