Снимка: БГНЕС
fallback

Германия, Франция и Великобритания, както и други страни, обвиниха правителството на Мали, че вкарва в страната наемници от руската компания "Вагнер", предаде ДПА.

"Ние, международните партньори, поели ангажимента да подкрепяме Мали и неговия народ в техните усилия за постигане на устойчив мир и стабилност и в борбата с тероризма, твърдо осъждаме разполагането на наемнически войски на малийска територия", се казва в изявление на трите страни.

"Ние дълбоко съжаляваме избора на малийските преходни власти да използват и без това оскъдните обществени средства, за да плащат на чужди наемници вместо да подкрепят малийските въоръжени сили и обществените служби, така че от тях да има полза малийския народ", се казва още в изявлението, подписано от общо 16 държави, предава БТА.

В него страните казват, че са наясно с участието на руското правителство в предоставяне на материална подкрепа за разполагането на Вагнер в Мали. Те призовават Русия да се държи по един отговорен и конструктивен начин в региона.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Асан

преди 2 години

Със кой се бият със Шака Зулу ли :)))

21

Анонимен

преди 2 години

Руснаците са отговорни и действат конструктивно.

20

Анонимен

преди 2 години

Точно.Руската Държава няма нищо общо с ЧА "Вагнер".Докато френския легион си е редовна френска армия с наемници чужденци,защото се командва от френски офицери на служба във френската армия.К когато се пише трябва да се пише обективната истина а не политкорентната.

fallback