Снимка: БГНЕС
fallback
Нови ограничения срещу коронавируса влизат в сила от днес в Пекин, съобщава Ройтерс.
 
От посетителите вече се изисква отрицателен резултат от тест, който е направен най-малко 48 часа по-рано.
 
Пекин предприема тези мерки по-малко от 100 дни преди откриването на Зимните олимпийски игри през февруари, уточнява още агенцията.
 
Броят на случаите в Китай остава много по-нисък, днес страната регистрира едва осем нови случаи.
 
Властите в китайската столица не искат да рискуват, тъй като в навечерието на зимните игри международното внимание се фокусира върху Пекин.
 
Олимпийските игри ще се проведат без публика от чужбина, а очакваните близо три хиляди спортисти трябва да бъдат напълно ваксинирани или да бъдат подложени на 21-дневна карантина след пристигането си. Те също ще бъдат тествани ежедневно.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Coolio

преди 2 години

До АнонименБез да се обиждаш, виждаш нещата само в техните крайности. В кой коментар съм агитирал против ваксините? Четеш чуждите думи като дявола Евангелието. Свръх-строгият начин, по който се налагат ТОЧНО тези ваксини за ТОЧНО тази болест, е диспропорционален спрямо много други заплахи за човешкото здраве и живот които се толерират и дори насърчават. Това поражда въпроси, но изглежда не всеки си ги задава. Хайде със здраве, и по-спокойно, че нещо от яд четеш антиваксърство между редовете.

17

Анонимен

преди 2 години

Ако си ваксиниран защо пишеш глупости против ваксините? Ако си убедил родителите си да не са ваксинират , това не е ли подтикване към самоубийство? Ако пишейки по форумите и пропагандирайки неваксинирането си повлиял на колебаещи и си убил само един от тях, как спиш изобщо! А обществото, където живееш нямали мерки, правила, закони за предпазване на народа от обществено опасна инфекции? Или българинът, където и да отиде си остава Таньо...

16

Coolio

преди 2 години

До АнонименАз съм ваксиниран с 2 дози (въпреки че не е твоя работа), и не живея в България (но имам родители и интереси там). Кой по-точно е умрял заради мен и как?

fallback