fallback

Бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл заяви в ексклузинто интервю за Скай нюз, че руското ръководство смята, че е "във война" с Великобритания и че руската враждебност към Запада се засилва все повече.

Кристофър Стийл, авторът на прочутото досие за Доналд Тръмп, който говори за първи път за медия след публикуването му, заяви, че Кремъл убеден, че е във война с Великобритания и нейните съюзници, но Лондон не отчита реално заплахата. Бившият шпионин твърди още, че разполага с доказателства за враждебното отношение на Русия срещу Великобритания, включително по време на референдума за Brexit.

Става дума за постъпления от мръсни пари на Острова и инвестирането им в стратегически индустрии и опити за финансиране на кампании преди референдума за Brexit и референдума за независомост на Шотландия. Той каза още, че Москва смята, че може да разруши ЕС и че Русия е истинска заплаха за блока, предава БНР.

Кристофър Стийл, който е работил за тайните служби в продължение на 20 години, включително в британското посолство в Москва, е смятан за един от най-добрите британски експерти за Русия. Той сподели пред "Скай нюз", че по време на почивка със съпругата му на Карибските острови около 18 месеца, след като името му се появява като автор на досието за Тръмп, е получил ясен знак от руското разузнаване, че е следен и предупреден, че не може да се укрие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Ха ха

преди 2 години

Бивш служител : МИ-6 е истинска заплаха за ЕС .

67

Анонимен

преди 2 години

МИ 6 трие и тука коментари

66

Анонимен

преди 2 години

Какво още не пише в учебниците- 21 857 убити поляци заровени в общи гробове- Катин-4421- масово убийство, военно престъпление,3820- лагера Старобелск, 6311- лагера Усташково, 7385-в западна Украйна- това през септември 1939г/1941г- 14.4.1990г Русия признава и изнася документи потвърждаващи съветското военно престъпление извършено от 120 служители на НКДВ водени от В Блохин. Загиват 16 генерали, 20 университетски професори, 300 медици, 200 пилоти, 100 писатели и журналисти.

fallback