Снимка: архив, БГНЕС

Гърция вече е с 40-километрова ограда на сухопътната граница и с помощ от европейски охранители на морската граница в Егейско море, предаде БНР.

Атина приветства позицията на еврокомисаря по вътрешните  работи Илва Йохансон, която подкрепя изграждането на гранични огради.

Гръцкият заместник-министър на външните работи Милтиадис Варвициотис заяви, че за Атина целта е да устои на всички предизвикателства срещу външните европейски граници. На среща в Атина с австрийския министър по европейските въпрос Варвициотис подчерта, че  повече от необходимо е европейските страни да намерят общо решение на общия проблем - сигурност на европейските граници.

От Европейската комисия потвърдиха, че са получени писма от 12 държави, сред които Гърция и България, с искане Европейския съюз да финансира изграждане на погранични огради.

Гръцките медии публикуваха позицията на словенския външен министър, че външните граници на съюза не са достатъчно защитени.

Гърция вече приключи изграждането на 40 -километрова ограда на сухопътната граница с Турция в област Еврос, но все още преминават нелегални мигранти по река Марица.

Първият дипломат на Атина Никос Дендиас заяви в парламента, че няма да се допусне безпрепятствено влизане на мигранти през гръцките граници.

 

Коментари Напиши коментар

22

Сюлейман паша

преди 1 месец

Ами ,имат бол пари,икономиката им цьфти,нямат никакви борчове...нека да се забавляват да строят плетове!Ние пьк ще ги нападнем по вьздуха!!

21

Асан

преди 1 месец

И Константинопол имаше дувари ама турците го превзеха :)))

20

Бивш граничар

преди 1 месец

А бе друго си е минното поле,па ако ще да няма ограда.Който иска-да минава.