Снимка: БГНЕС
Жените в Афганистан се обединяват и се противопоставят на насилието под мотото "#DoNotTouchMyClothes". В рамките на кампанията жените трябва да публикуват своя снимка в традиционно афганистанско облекло, предаде БГНЕС.
 
Онлайн движението е насочено срещу политиката на талибаните по отношение на жените и женския дрескод. Всяка жена, която иска да се включи в капманията трябва да използва хаштаговете #DoNotTouchMyClothes и #AfghanistanCulture.
 
Д-р Бахар Джалали, афганистански историк и гостуващ доцент в университета Лойола в Мериленд, е започнал кампанията в социалните медии.
Още по темата
 
Д -р Джалали заяви пред Евронюз, че афганистанските жени в момента са изправени пред „ужасна ситуация“ при управлението на талибаните.
 
"Основните човешки права на жените са подложени на атака", каза тя.
 
На митинг, организиран в университета в Кабул, около 300 жени можеха да бъдат видяни да носят дълги, напълно забулени черни бурки, покриващи лицата и ръцете им.

Коментари Напиши коментар

11

Скарлет

преди 1 месец

Талибаните съставляват едва 47% от населението на Афганисткан!!! Неадекватно е да обсебят цялата власт!!! Но след като, янките поэорно ИЭБЯГАХА преэ нощта от там а и Гани иэбяга с херикоптер пълен с пари - ние ли да ги мислим!!!-))) Дреме ми эа арабеските освен ако наистина не искат пак да напълнят Европа пак с пещерянки!!!

10

Вече ви казах

преди 1 месец

За всяка брада има подходящ бръснач. Талибаните ще ги оправят само масирани женски военни десанти, осъществени от китайки, рускини и израелки. Никак не са ми симпатични така наречените талибани, но само като си ги представя под подобна атака и ми става жал за тях.

9

KEK

преди 1 месец

Лелките носят хиджаби, а преди това са били с европейско облекло. За какво да ви се извинявам?