Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент прие резолюция, в която се призовава за специална визова програма за афганистански жени, търсещи закрила от режима на талибаните, предаде БНР.

Депутатите апелират Европейският съюз и страните- членки да работят заедно, за да улеснят чрез използването на безопасни коридори евакуацията на гражданите на Общността и на афганистанците, изложени на риск.

Европарламентът призова държавите-членки да направят преоценка на подадените молби за убежище, включително на отхвърлените и изтъкна, че при никакви обстоятелства не трябва да има принудителни връщания в Афганистан.

Евродепутатите признаха, че е необходимо оперативно взаимодействие с правителството на талибаните по логистични и хуманитарни въпроси, но уточниха, че не са изпълнени условията за политическо им признаване.
 

Коментари Напиши коментар

14

Христо Христов

преди 7 месеца

Да припомня, че ес и еспч защитиха и ислямския терорист чатаев от преследване (на интерпол), за да може да взриви летището в Истанбул.

13

Анонимен

преди 7 месеца

а българските жени да се самоубиват под влаковете ли?Както е станало на 14.9. някъде към момин проход към 20-годишна се самоубила .Глобалистите със техните зли планове да ходят в тлъстия гъэ на доротея-меркел

12

Анонимен

преди 7 месеца

Афганистанските жени си стоят в Афганистан. Явно шериата им харесва. Само афганистанските мъже бягат.