Снимка: Twitter
fallback

Кучетата, оставени от чуждестранните военни на летището в Кабул, най -вероятно ще трябва да бъдат евтаназирани, тъй като няма да разпознаят нови собственици, казаха пред РИА Новости европейски експерти в областта на служебното развъждане на кучета.

American Humane, американска организация с нестопанска цел, докладва по-рано за изоставени служебни кучета на американската армия в Кабул. Пентагонът отрече тази информация. Източници на талибаните казаха, че на летището са открити две американски служебни кучета.

Петер ван Кейрсбилк, който е работил като треньор на кучета в белгийската полиция заяви, че информацията за служебни кучета, изоставени в Кабул е вярна, за съжаление. Според него повечето експерти биха предпочели да евтаназират такива животни, вместо да се опитват да ги адаптират към новите условия.

Сандра де Бекер, ръководител на отдел за тренировка на полицейски кучета в белгийската полиция заяви, че без да се знае специализацията и имената на изоставените кучета, би било невъзможно повторното им използване като служебни животни.

"Кучетата, които са оставени в клетки в продължение на дни, могат да станат наистина опасни поради стрес ... Тези полицейски или военни кучета нямат бъдеще, те вероятно ще бъдат унищожени", каза тя.

These Dogs left Behind by the #USArmy
Champion of Animal rights runaway #Taliban pic.twitter.com/z4TwbCtM4L

— EI Profesor (@elprofesor247) September 1, 2021

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

К

преди 2 години

Едно намигване за приятелите на американската армия!

57

За поред

преди 2 години

път се видя истинското лице на "великите американци"...

56

Анонимен

преди 2 години

Още едно очевадно доказателство на експлоататорската природа на човека в цялост и на американците конкретно. Но от хора наследници на тези, избили 100 милиона индианци друго не може да се очаква.

fallback