Снимка: архив, БГНЕС
fallback

България се присъедини към инициирано от САЩ съвместно изявление на над 100 държави относно ситуацията в Афганистан, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

В изявлението се посочва: "Всички ние сме ангажирани да обезпечим нашите граждани, лицата с право на пребиваване, служители, афганистанци, които са работили с нас, и лицата в риск с необходимите условия да продължат свободно да пътуват до дестинации извън Афганистан. Получили сме уверенията на талибаните, че на всички чужденци и на онези афганистански граждани с оторизация за пътуване, издадена от нашите държави, ще бъде позволено да се придвижат - в условията на ред и сигурност - до съответните пунктове за отпътуване от Афганистан и да напуснат страната."

В изявлението се посочва още: "Ние ще продължим да издаваме документи за пътуване на определени афганистански граждани с ясното очакване, че поетият от талибаните ангажимент ще бъде спазен и въпросните лица ще могат да отпътуват за съответните наши държави. Отбелязваме в този смисъл публичните изявления на талибаните, потвърждаващи това разбиране".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

И янките доказаха,неоспоримата истина,която звучи така:-"бии за да те уважават"Талибаните хубаво ги нашамариха и сега за янките няма по добри приятели от тях.Само някой лоши,момчета измежду тях,не са им другарчета.Но пък другарчетата им ще бият другите си другарчетата,щото не слушат янките.Кога ли някой по непослушен и от талибаните ще им гръмни цялата държава,както на 11.09.

21

Анонимен

преди 2 години

Очакваше се това изявление............. Соломон Паси получи вече заповедите и опорките от посолството, както и и всички Соломоновци Пасита по всички васални държави получиха същата заповед и опорки................Медиите в евроатлантическата общност ще трябва да спрат с нападателния език към талибаните, трябва да спрат да ги наричат терористи, зверове, ислямисти, фундаменталисти..............Всички медии в България ще поемат новия медиен курс.

20

Анонимен

преди 2 години

Свободно да пътуват?! Как така? Аз защо не мога да пътувам свободно? И не означава ли това, че нямаме право да ги спираме на нашата граница?

fallback