Снимка: БГНЕС
fallback

Талибаните превзеха тази сутрин без бой източния афганистански град Джалалабад и си осигуриха достъп до шосетата към Пакистан, предаде Ройтерс, като се позова на местен официален представител.

Oще по темата

По думите му губернаторът на провинцията е предал града, за да предотврати жертви сред цивилното население, съобщава БТА.

Служител от западна служба за сигурност потвърди падането на Джалалабад - последният голям град в Афганистан освен Кабул, който бе останал под контрола на централното правителство.

Според различни източници радикалите контролират до 90% от територията на Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

данчо

преди 2 години

Истинските талибани ги видяхме в редовете на българската жандармерия.Да се бие вързан човек това само може да го направи ***.Затвор за шофьора на Мето Илиенски и подлогата Терзийски.

62

mnenie

преди 2 години

И излиза, че последните точно 20 години, от 11.09.2001, са били една голяма безсмислица. Опитваш се да налагаш демокрация, там където никой не я ще. Арабските държави си имат собствен строй. Там, където пипнаха американците, развалиха държавите. Те ще излязат по-големи терористи от ислямистите май.

61

Талибаните без шанс

преди 2 години

Предстои тотално ликвидиране на феодалните от.репки в света, с тях и талибаните. Най-силните в света-САЩ не се шегуват. Комунистическите феодали у нас също ще изчезнат.

fallback