Снимка: БГНЕС
fallback

Сблъсъци между националисти и полиция избухнаха пред президентството в украинската столица Киев. Ранени са 7 полицейски служители и още няколко души от националната гвардия.

Пред президентството в Киев се събраха демонстранти, мнозинството от тях привърженици на партията "Национален корпус", създадена на базата на батальона "Азов", чиито членове се разследват по углавно дело в Русия. Те скандираха националистически лозунги и се обявиха против така наречената капитулация на Украйна пред Кремъл и преговори с терористите от Донбас.

Националистите се опитаха да нахлуят в президентството, което е под засилена охрана. Замеряха служителите на реда с бомбички павета, запалиха и гуми.

Във Фейсбук от Министерството на вътрешните работи написаха, че протестиращите сами са провокирали сблъсъците, след като са отказали да преминат проверка за забранени предмети - задължителна при доближаване до сградата на президентството.

След акцията пред президентството крайно десните се отправиха към жилищна сградата, където според тях има квартира на украинския президент Володимир Зеленски. Там до сблъсъци и инциденти не се стигна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

НИКОЙ

преди 2 години

До И По-голяма глупост,тъ*пост и неистина не можа ли да измислиш?Продължават свободно да си говоря на руски в южните и изчочните райони,дори табелите там са 50/50 на руски и украински,а в западната част и преди и сега си говорят украински.Хахахаха,по морето украинците се страхуват да говорят на руски.Сам вярваш ли си?Те да не живеят под Путинския режим на слежки и репресии.

32

И

преди 2 години

Фашизирано и безкрайно тъпо малцинство диктува правилата в Украйна! Страната е пред тотален разпад затънала в задължения и отритната от всички! Насилствено налагане на опростен език който в момента го до обработват! "Мова"! По нашето море се виждат направо трагикокомични случаи където украинци крадешком говорят на руски и веднага при включват на мова при среща с кой да е!

31

Койчо

преди 2 години

Едно ПоСолство напомня на местният си гауляйтер от компрадорски тип, че не показва досгатъчно активност в "окончателното решение на украинският въпрос"..Класика в жанра

fallback